ADO Den Haag en Emmen schieten weinig op met gelijkspel

Den Haag & Regio
mainImage
ANP
Ruud Brood.

ADO Den Haag wacht dit seizoen nog altijd op de eerste overwinning in een thuiswedstrijd. Het elftal van trainer Ruud Brood kwam zaterdag tegen hekkensluiter FC Emmen niet verder dan een gelijkspel: 0-0.

FC Emmen won dit seizoen nog helemaal geen wedstrijd. De club uit Drenthe wacht nu, van alle clubs in de hoogste afdelingen van de 55 UEFA-landen, het langst op zijn eerste zege in het huidige seizoen.

Michael de Leeuw was in een tegenvallende eerste helft het dichtst bij een doelpunt. De aanvoerder van FC Emmen raakte in de 24e minuut de paal. ADO werd kort voor rust via nieuwkomer Tomislav Gomelt gevaarlijk en ook Milan van Ewijk testte keeper Dennis Telgenkamp.

ADO had in de tweede helft meer de overhand. De paal bracht FC Emmen in de 50e minuut redding. Marko Vejinovic schoot halverwege de tweede helft de bal net over. Invaller Ricardo Kishna kreeg in blessuretijd de grootste kans en schoot de bal net naast.

FC Emmen is na achttien duels met 6 punten nog altijd achttiende en laatste. ADO staat nu zestiende met 11 punten. Nummer 17 Willem II heeft 10 punten. De twee onderste clubs degraderen rechtstreeks.